IMPLICARE CIVICĂ

Cere.ong – o platformă ce cuprinde o listă cu inițiatve de participare publică în care te poți implica la nivel de oraș, localitate, cartier

DREPTURILE OMULUI & UMANITAR

MozaiQ (LGBTQ)
Pe Stop (fete)
Carusel (cetățeni fără adăpost)
Accept (LGBTQ)
Dragoste Desculță (comunități sărace Vaslui)
Activ Random (refugiați)
E-Romnja (romi)

EDUCAȚIE

Asociația Casa Bună
Educația la Sat
Asociația Ajungem Mari
Adoptăm Studenți (platformă de crowdfunding, care ajută studenții să obțină finanțare pentru a-și continua educația la nivelul potențialului lor)
The Social Incubator
Identity Education
Art Fusion
Sexul vs Barza

SĂNĂTATE

Dăruiește Viață
Asociația Magic
Asociația Little People

COPII & PĂRINȚI

La Primul Bebe
Salvați Copiii

ANIMALE

Oficial, în București, de pildă, există ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), însă realitatea câinilor și pisicilor care duc #thugLives prin capitală, subnutriți, nesterilizați și potențial periculoși (în cazul haitelor de câini) ne arată că autoritățile nu reușesc să ducă la capăt această misiune. Nu intrăm în motive, dar realitatea rămâne aceeași, că e nevoie de implicare cetățenească, prin intermediul organizațiilor de profil, puse pe picioare de oameni pasionați de animale. 

Kola Kariola (căței)
Asociația pentru Protecția Animalelor Robi (căței, pisici)
Ray Animal Rescue (căței, Cluj)

PATRIMONIU

Ambulanța Pentru Moumente
Asociați Acasă în Banat

Aceasta e o listă “open source”, ce va fi reactualizată periodic. Invit orice consătean să contribuie la ea cu propuneri de organizații în care are încredere. Cea mai simplă cale e să-mi bateți cu propunerea în geam pe Instgarm @zavatos.