La cererea subsemnatei, în 2021, când locuiam în Drumul Taberei, am primit sugestii de cafenele de specialitate din sectorul 6. Cu asta începem, însă lista e deschisă completării pe toate sectoarele și pe cât mai multe orașe.

BUCUREȘTI

/Sectorul 6
Level UP (Iuliu Maniu, servire la gemuleț)
Dropshot (în Apaca)
Aroma coffee (Dr. Taberei 94)

/Sector 5
Zissou
RePlace. The Brunch Club.
Trofic
Perfect Simplu

/Sector 4
Slower coffee bar
Drip

/Sector 3
Mabo
SipSip
Origo
Beans&Dots

/Sector 2
Fluid Coffee
T-Zero

/Sector 1
Two Minutes
Mabo One
Garage Cafe

BRAȘOV

Croitoria de Cafea
Nola
Gum
Breakaway
Monklint

Aș vrea ca lista asta să fie la nivelul unei hărți de cafenele dintr-un ghid cu ștaif (sunt sigură că există deja, dar, as usual, asta e curatoriată de noi, cei din satul Zavatos). Pentru că din punctul meu de vedere, cafenelele de specialitate adună în jurul lor comunități de oameni foarte diverși, atrași de niște valori comune și te ajută să-ți creezi tabieturi care-ți cresc starea de bine în traiul zilnic. Uneori e un pic prea hip & cool toată frenezia din jurul cafeluței de specialitate și nu mă identific neapărat cu asta, însă de când am pus gurița pe prima mea cafea de specialitate la Jassyro, în Iași, în anii studenției, a început o convertire serioasă. Dacă acasă nu beau cafea ca tabiet, un capuccino de specialitate la o cafenea bună din apropiere e clar unul dintre obiceiurile care-mi fac orice zi mai bună.

Mențiune specială!
European Coffee Trip este o aplicație numai bună de folosită când pleci în sat co doru’ și vrei să găsești cafea bună oriunde te-ai afla în Europa.

Aceasta e o listă “open source”, ce va fi reactualizată periodic. Invit orice consătean să contribuie la ea cu propuneri testate pe propria piele. Cea mai simplă cale e să-mi bateți cu propunerea în geam pe Instgarm @zavatos.